1.Uluslararası Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bilgi Şöleni

14.04.2017

Pamukkale Üniversitesi ‘1. Uluslararası Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bilgi Şöleni’ne ev sahipliği yaptı. Öğrencilerin hazırladığı ve Türk dillerinden izler taşıyan el yapımı materyallerden oluşan ‘Türkçe’nin İzinde’ adlı sergi ise büyük ilgi gördü.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile PAÜ Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu’nun ortaklaşa ilk kez düzenlediği bilgi şöleni sergi açılışı ile başladı. Serginin açılış kurdelasını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Karakuş, Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Fatih Kirişçioğlu, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nergis Biray ve Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehtap Solak Sağlam kesti. Öğrencilerin geçmişten günümüze Türkçe kelimelerden ve deyişlerden hazırladığı 140 parçalık materyal katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Serginin ardından, Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda başlayan şölenin konferans kısmına geçildi. Konferansın birinci oturumunda, oturum başkanı olarak Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Fatih Kirişçioğlu ve şölenin düzenleme kurulundan Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Soner Sağlam’ın moderatörlüğünde yerli ve yabancı uyruklu konuk akademisyenler sunumlarını gerçekleştirdi.

İki gün süren bilgi şöleni kapsamında beş oturumda yerli ve yabancı toplam yirmi altı akademisyen sunumları ile Türk Lehçelerinin tarihsel sürecini ele aldı.

İlgili Haberler