1. Aizanoi Sanat Festivali

24.07.2017

Pamukkale Üniversitesi’nin kazı çalışmalarını yürüttüğü Aizanoi Antik Kenti’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca “1. Aizanoi Sanat Festivali” düzenlendi. Festivale 25 ülkeden büyükelçi ve misyon şefi katıldı.

Aizanoi Antik Kenti’nde düzenlenen 1. Aizanoi Sanat Festivali’ne Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Uşak Valisi Salim Demir, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel ile Ahmet Tan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan ve Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, Afganistan, Filipinler, Çin, İspanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Güney Kore, Pakistan, Güney Afrika, Ruanda, Makedonya, Kanada, Danimarka, Polonya, Brezilya, İsrail, Kostarika, Tayland, Vatikan, Moritanya, Brunei, Guetamala, Kosova, Letonya, Lübnan, Azerbaycan büyükelçi ve misyon şefleri, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi heyeti, Kültür ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, STK Temsilcileri, Kütahya il protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festival, Aizanoi Antik Kenti Kazı Grubu Başkanı Prof. Dr. Elif Özer’in antik kent ve kazı çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirmesiyle başladı. Özer, “7 yıl önce buraya geldiğimizde çok küçük bir ekiptik. Yavaş yavaş kent bize, biz kente alıştık ve bugün bu güzel konseri yapıyorsak demek ki hep birlikte güzel adımlar atıldı diye düşünüyorum” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın konuşmalarının ardından İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Burak Tüzün şefliğinde ‘Senfonik Türküler Konseri’ başladı.

Sanatçılar, Kütahya, Ankara, İç Anadolu, Bilecik, Hatay, Erzurum, Eskişehir, Azerbaycan, Ordu, Diyarbakır ve Yozgat’a ait birbirinden değerli eserlerle konuklara unutulmaz bir gece yaşattı. 

Renkli görüntülerin yaşandığı konserde büyükelçiler ve konuklar kimi zaman söylenen şarkılara eşlik etti, kimi zaman da Çavdarhisar halkı ve kazı ekibi öğrencileriyle dans etti. 

Senfonik Türküler Konseri, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu’nun Orkestra Şefi Burak Tüzün, Solistler Zafer Albayrak ve Nilgün Kızılcı’ya çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

İlgili Haberler