Karakalem Sergisi ve Şiir Dinletisi

28.04.2017

Pamukkale Üniversitesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu kültür sanat etkinlikleri sanatsever öğrenciler ve akademisyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Sümeyye Gürsoy tarafından hazırlanan ‘Edebiyatımızdan Portreler’ adlı karakalem resim sergisi fakülte konferans salonu yanında bulunan fuaye alanında, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yunus Balcı tarafından açıldı.

Mehmet Akif Ersoy, Orhan Veli Kanık, Fuzuli, Halide Edip Adıvar, Muhibbi, Aşık Veysel Şatıroğlu, Nazım Hikmet Ran gibi Türk Edebiyatı’nın ünlü isimlerinin karakalem portrelerinden oluşan sergi, öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Serginin ardından Prof. Dr. İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri ile PAÜ Şiir Topluluğu’nun birlikte düzenlediği ‘Bir Bahar Akşamı’ isimli şiir dinletisi gerçekleştirildi. Öğrencilerin okuduğu şiirlere, öğrencilerden oluşan bir müzik grubu da eşlik etti. Dinletide, Nazım Hikmet’ten ‘Tahir ile Zühre Meselesi’, Yahya Kemal Beyatlı’dan ‘Mehlika Sultan’, Ömer Lütfü Mete’den ‘Gülce’, Mevlana’dan ‘Etme’, Mehmet Akif Ersoy’dan ‘Bülbül’ gibi eserler öğrenciler tarafından izleyicilerin beğenisine sunuldu.


İlgili Haberler