Geleneksel Türk Sanatları Sergisi

03.05.2017

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde düzenlenen PAÜ Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu öğrencilerinin hazırladığı kaligrafi, hat, çini, minyatür ve tezhip sanatlarından oluşan ‘Geleneksel Türk Sanatları Sergisi’ sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Geleneksel Türk Sanatları Sergisi, Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu öğrencilerinin sekiz ay süreyle Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nden Gönüllü Eğitmenler tarafından aldıkları kaligrafi, hat, tezhip ve minyatür sanatlarına ait yazım ve çizim teknikleri eğitimi sonucunda hazırlandı.

Geleneksel Türk Sanatları’nın tanıtılması adına öğrencilerin hazırladığı serginin önemini dile getiren Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Soner Sağlam, tezhip sanatı çoğunlukta olmak üzere öğrencilerin hazırlamış olduğu altmış eserin sergilendiğini belirtti.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer’in yaptığı açılış konuşmasının ardından, hazırlanan sergide desteği olan tüm akademisyenlere ve Pamukkale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Özdemir’e onur belgelerini takdim ederek teşekkür etti.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde yapılan açılışın ardından tüm akademisyenler ve öğrenciler sergi alanını gezerek, öğrenciler tarafından hazırlanan eserleri inceledi.

İlgili Haberler