7. Uluslararası Hafta

10.05.2017

Pamukkale Üniversitesi, 8 ülkeden 21 akademik ve idari personel ile değişim öğrencilerinin katıldığı ‘‘7. Uluslararası Hafta’’ya ev sahipliği yapıyor. Beş gün boyunca seminer ve eğitim verecek olan katılımcılar, Rektör Bağ’ı makamında ziyaret ettiler.

Pamukkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nün 8-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlemiş olduğu, Erasmus+ ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın destekleri ile hazırlanan 7. Uluslararası Hafta etkinlikleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen misafir üniversitelerin tanıtım sunuşları ile başladı.

13 farklı üniversiteden gelen konuklar hafta boyunca geldikleri üniversiteleri ve ülkelerini tanıtacak,  eğitim süreçleri hakkında da bilgilendirmelerde bulunacaklar.

Etkinlik boyunca İspanya, İsveç, Yunanistan, Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Kazakistan’dan gelen konuklar, değişim öğrencilerine çeşitli eğitim alma ve ders verme faaliyetlerinde bulunacaklar.

Katılımcı üniversiteler, araştırma merkezlerini ziyaret edip üniversitenin yaptığı akademik çalışmalar hakkında bilgi alacaklar. Aynı zamanda, hafta boyunca Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yapılacak gezi ile Denizli’de bulunan Laodikeia ve Hierapolis antik kentleri ile Buldan ilçesi misafir katılımcılara gezdirilecek. Ayrıca, Türk el sanatlarının önemli bir dalı olan Ebru Sanatı da konuklara tanıtılacak.

Katılımcılarından Rektör Bağ’a Ziyaret

7. Uluslararası Hafta etkinlikleri kapsamında Pamukkale Üniversitesi’ne gelen katılımcılar Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı ziyaret etti. Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen ziyarette konukları Pamukkale Üniversitesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Bağ, bu tür etkinliklerin bilimsel ve kültürel birlikteliği arttırdığına inandığını söyledi. Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve Uluslararası Hafta katılımcıları birlikte öğle yemeği yedi.